ORIGÓ államilag elismert kétnyelvű nyelvvizsga

 Magyarország legrégebbi nyelvvizsga rendszere, amely folyamatosan megújulva őrzi piacvezető szerepét. A Soproni Egyetem Idegen Nyelvi Központja 1990 óta az ORIGÓ nyelvvizsga rendszer hivatalos vizsgahelye.

 A Magyarországon akkreditált vizsgarendszerek közül az ORIGÓ kínál a legtöbb nyelvből vizsgát, és a legtöbb időpontot biztosítja a nyelvvizsgák letételére, országszerte 68 vizsgahelyen. 

A regionális kereslethez igazodva Sopronban évente 8 vizsgaidőpontot kínálunk, német és angol nyelvből alap-, közép- és felsőfokon (B1, B2, C1) szóban és írásban egyaránt. Más nyelvekből csak a vizsga írásbeli része tehető le Sopronban, a vizsgázók azonban így is megtakaríthatnak egy utat, az írásbeli vizsgáért ugyanis nem kell más vizsgahelyre utazniuk.  Angol és német nyelven kívüli más nyelvek aktuális szóbeli vizsgahelyeiről kérjen tájékoztatást az ORIGÓ vizsgaközponttól (+36 1 459 9614, +36 1 459 9617 vagy info[at]onyc.hu).

 

További érvek az ORIGÓ nyelvvizsga mellett:

 • A mindenkori vizsgafeladatok kiszámíthatók, ez lényegesen megkönnyíti a  felkészülést, ill. felkészítést.
 • Az írásbeli vizsga minden feladatánál (olvasott szöveg értése, levélírás, fordítás idegen nyelvről magyarra) szabadon használható egy- vagy kétnyelvű szótár.
 • A nyelvvizsga szóbeli és írásbeli része külön is letehető. A külön letett két vizsgarész egyenértékű az együtt letett komplex nyelvvizsgával!
 • A vizsgadíjak a többi vizsgarendszerrel összehasonlítva még mindig jutányosak.

 

A kétnyelvű szóbeli és írásbeli vizsga rövid leírása:

'Szóbeli' vizsgák (bizottság előtti rész) körülbelüli időtartama: B1 (alapfok) szinten 10 perc (= általános társalgás + képleírás + szituáció), B2 (középfok) szinten 15 perc (= általános társalgás + képleírás + szituáció), C1 (felsőfok) szinten 20 perc (= általános társalgás + képleírás + szituáció). A hallásértési feladat a szóbeli vizsga része, ennek során a vizsgázó mindhárom szinten minden szöveget háromszor hallgathat meg, és magyar nyelvű kérdésekre magyar nyelvű válaszokat kell írnia.

Az 'Írásbeli' vizsgák időtartama: B1 szinten 90 perc; B2 szinten 180 perc; C1 szinten 240 perc. Mintafeladatok megoldással.

 

 

Általános iskolákban (10-14 éves diákok körében) egyre népszerűbb az ORIGÓ JUNIOR nyelvvizsgája. Akik legalább 200 órát tanulták az angol, német vagy francia nyelvet és kíváncsiak valódi nyelvtudásukra, minden stressz nélkül felmérhetik, hogy hol tartanak a nyelvtanulásban. A Junior Nyelvvizsga követelményrendszere az Európa Tanács ajánlásai alapján a hatfokozatú skálán az A2-es szintnek felel meg.  A vizsgafeladatok mind a négy nyelvi készséget mérik (olvasás, írás, hallás utáni értés, beszéd). Az ORIGÓ JUNIOR nyelvvizsgáról további információt ITT talál. Ha érdeklődését felkeltette a JUNIOR nyelvvizsga lehetőség, forduljon bizalommal a soproni Idegen Nyelvi Központhoz (inyk[at]uni-sopron.hu vagy +3699518402) elérhetőségeken. Az alapfokú (B1) nyelvvizsga előtt a JUNIOR nyelvvizsga az általános iskolai (felső tagozat) korosztály számára rutinszerzésre kiválóan alkalmas.

 

Az ORIGÓ vizsgákra jelentkezni online (http://www.onyc.hu) vagy hagyományos jelentkezési lappal lehet (elvihető  a soproni  Idegen Nyelvi Központban, de letölthető ITT is.)

 

Tudnivalók a vizsgára történő jelentkezésről, aktuális vizsgadíjakról és a vizsgadíj befizetéséről ITT.

 

Az ORIGÓ nyelvvizsgával kapcsolatos további információk az alábbi linkeken érhetők el:

 

Felkészüléshez ajánlott tananyagok ITT

   

   További információkért keressen bennünket az alábbi elérhetőségeken:

   inyk@uni-sopron.hu vagy +3699518402